Voorzieningen vlak bij Huysackers

Woon je in Huysackers, dan lift je mee op de goede voorzieningen die Veldhoven al te bieden heeft. Met de winkels van de Kromstraat op fietsafstand hoef je voor je dagelijkse boodschappen nooit ver weg. Met het Sondervick College aan de zuidkant van de wijk en met plannen voor een basisschool en speelplekken in Huysackers zijn ook de kinderen goed voorzien.

image alt

Winkels

De winkels aan de Kromstraat bieden je een ruim assortiment voor de dagelijkse boodschappen. Haal je verse broodjes bij de bakker en je vleeswaren bij de Keurslager. Wil je meer? Een stukje verderop in Veldhoven vind je het Citycentrum met meer dan 100 winkels en horecagelegenheden.

image alt

Onderwijs

In de nabije omgeving van Huysackers liggen verschillende scholen, waaronder de brede school MFA Midden, met alle voorzieningen rondom onderwijs, zoals naschoolse opvang, sport, welzijn en cultuur. Daarnaast biedt Het Sondervick College onderwijs voor middelbare scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau.

In Huysackers liggen ook twee basisscholen zodat de kinderen in hun eigen omgeving naar school kunnen. Ook is er een kinderdagverblijf en twee buitenschoolse opvangen. Op dit moment is een tijdelijke voorziening geplaatst aan de Veldacker. In dit gebouw is plaats voor:

  • Openbare Basisschool Dick Bruna, locatie Zilverackers
  • Basisschool de Brembocht, Huysackers
  • Buitenschoolse opvang IK-OOK
  • Nummereen dagopvang en buitenschoolse opvang

In 2023-2024 wordt de permanente bouw opgeleverd waar deze partijen deel van uitmaken.

Meer informatie en/of een rondleiding?
OBS Dick Bruna | Locatie Zilverackers: [email protected]www.obsdickbruna.nl
De Brembocht | Huysackers: www.brembocht.nl
Nummereen Kinderopvang | Locatie Zilverackers: [email protected]
IK-OOK | Locatie Zilverackers: [email protected]www.ik-ook.nu

image alt

Sport en spel

Scouting, korfbal, atletiek… waar je interesses op sportief gebied ook liggen, in Veldhoven vind je het allemaal. In Huysackers is er voor de kinderen straks voldoende gelegenheid om zich buitenshuis te vermaken. Door de wijk heen komen namelijk verschillende, natuurlijke speelplekken.

image alt

Cultuur

Laat je onderdompelen in cultuur in theater De Schalm. Geniet van klassiek ballet, jazzmuziek of een cabaretvoorstelling. Daarnaast heeft het theater ook een eigen filmhuis. Voor meer bioscoopfilms kun je terecht bij Cinema Gold. Verder biedt Veldhoven een bibliotheek, muziekschool Art4U en museum ’t Oude Slot.

Wanneer in verkoop? Planning Huysackers
Gemoedelijk Brabants dorp met stadse allure Wonen in Veldhoven