Nieuwbouw in Veldhoven

Veldhoven is een gemoedelijk Brabants dorp met stadse allure en omgeven door de Kempische natuur. Hier geniet je van het bourgondische leven, van maar liefst 8 verschillende natuurgebieden, van het theater en van shoppen in je eigen dorp. Ook qua werkgelegenheid heeft Veldhoven veel te bieden met ASML, Máxima Medisch Centrum en bedrijventerreinen De Run en Habraken. In Veldhoven heb je alles binnen handbereik; mooier kun je niet wonen. Zoek je nieuwbouw in Veldhoven? Kijk dan eens bij Huysackers. Het wordt een fijn nieuw dorp net als Veldhoven zelf vlakbij stad en natuur. 

image alt

Archeologische vondsten

Dat het goed wonen is in Veldhoven blijkt wel uit het feit dat er op dit grondgebied al duizenden jaren mensen hebben gewoond en geleefd. Zij hebben diep in de grond hun sporen nagelaten. Bij archeologische vondsten zijn de afgelopen maanden grafheuvels, grachten en waterputten aangetroffen. Sommige vondsten dateren uit de Middeleeuwen, andere van ver vóór Christus. Dit is met recht een bijzonder grondgebied te noemen.

image alt

De schatten van Huysackers

Daar waar nieuwbouwplan Huysackers verrijst, vonden archeologen tienduizenden sporen van het leven van vroeger: paalkuilen van boerderijen, schuurtjes, karrensporen, greppelsystemen en maar liefst 42 waterputten. Al deze ‘schatten’ zijn zorgvuldig gedocumenteerd, zodat ze, ook na de komst van deze nieuwbouw, nog hun eigen bijzondere verhaal kunnen vertellen (Bron: Veldhoven Magazine).

Vragen? Neem contact op
Wat speelt er? Nieuwsoverzicht