Opgeleverd

Huysackers en duurzaamheid

7 februari '20

Een nieuwbouwwoning kopen in Huysackers? Behalve de andere vele voordelen van nieuwbouw kan het ook nog eens behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Bij de keuze voor nieuwbouw hoef je niet na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Als je een van deze woningen in Huysackers Fase 2 A koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

Nul-op-de-meter

Nul-op-de-meter betekent dat een woning energie opwekt en je niet of nauwelijks afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals gas. Een nul-op-de-meterwoning wekt op verschillende manieren zijn eigen energie op voor elektriciteit en warmte, zoals bijvoorbeeld met een warmtepomp en zonnepanelen. Met deze hypermoderne technieken heeft een gemiddeld gezin, bij bewust energieverbruik, geen energielasten! Dat is een nul-op-de-meterwoning in een notedop. Lijkt het jou ook wel wat om in een gloednieuw huis te wonen zonder energierekening? Alle woningen in dit Huysackers zijn nul-op-de-meter.

Meer over duurzaamheid
image alt

Duurzaam wonen levert voordeel op

Veel banken "belonen" namelijk de aankoop van een duurzame woning met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bij de aanschaf van een woning in de Huysackers krijg je dus mogelijk extra leenruimte. Op dit moment heeft onder andere de Rabobank een GroenHypotheek voor een duurzame woning. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Groenverklaring Huysackers

Duurzame technieken en installaties

De woningen in Huysackers zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst en ze beschikken over verschillende duurzame technieken en installaties, zoals: zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. Maar het zijn er nog meer! We hebben voor je opgesomd welke technieken we in Huysackers toepassen.

  Woningen
Installaties en technieken Huysackers en duurzaamheid