Opgeleverd

Groenverklaring voor Huysackers

4 april '19

Wist je dat een energie neutrale woning zoals in Huysackers een aantal voordelen heeft bij het afsluiten van een hypotheek? Zo kun je extra leencapaciteit krijgen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld rentekorting. De woningen in Huysackers zijn opgenomen in het register Groenverklaring. Met deze verklaring kun je in aanmerking komen voor specifieke hypotheekproducten. We vertellen je er graag meer over.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Huysackers, de EPC in dit project is zelf < 0! Hierdoor is het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

Rabobank Eindhoven - Veldhoven is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast over de eerste 150.000 euro.

Bekijk de woningen

De financiële check

Wist je dat - als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis - wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten en bovendien weet je dan ook of de woning binnen je budget past. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank, hypotheekadvieur of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. Dus bel jij met de Rabobank voor meer info over de GroenHypotheek? Vraag hen dan meteen alvast de financiële check te verzorgen.