Opgeleverd

Voorlopig ontwerp openbare ruimte

8 februari '21

De stedenbouwkundige opzet en architectuur van Huysackers doen denken aan een typisch Brabants dorp, waar kinderen veilig buiten kunnen spelen en jij een praatje maakt met de buren. Dit wordt zonder meer een bijzondere plek om te wonen. Benieuwd hoe de openbare ruimtes ingericht worden? Wij vertellen je er graag meer over.

Veel groen, bomen en duurzame materialen

Huysackers is gelegen in een groene omgeving en ook in de wijk is er veel aandacht voor groen. Er komen verschillende soorten planten en bomen. Dit om de biodiversiteit in Huysackers te stimuleren. Bomen in de woonstraten worden geplant op niet regelmatige afstanden van elkaar en passend bij de dorpse uitstraling.

In Huysackers is er veel aandacht voor duurzaamheid en ook in de openbare ruimte is hier rekening mee gehouden. Het regenwater wordt zichtbaar bovengronds afgevoerd naar waterbergingen aan de rand van de wijk. Ook zijn de materialen in de openbare ruimte duurzaam. Zo worden de speelvoorzieningen en het straatmeubilair van hout. De straatverlichting krijgt een dorpse uitstraling maar zijn tevens ook modern én duurzaam.

Om een beeld te schetsen van hoe de inrichting van het openbare gebied rondom de woningen er uit gaat zien, kun je onderstaand het document "concept-ontwerp inrichting openbare ruimte Huysackers" downloaden. Dit ontwerp ligt tevens ter inzage bij de gemeente tot en met 2 maart 2021. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente Veldhoven.

Concept-ontwerp inrichting openbare ruimte
Het laatste nieuws? Nieuwsoverzicht
Wonen in Huysackers? Bekijk het woningaanbod