Opgeleverd

Starterswoningen in Huysackers fase 2B

18 april '21

Tegenwoordig is het voor starters al moeilijk genoeg om een woning te kopen. Op de woningmarkt wordt veel overboden en er is veel concurrentie van particuliere beleggers. Om het voor starters ook mogelijk te maken een woning in Veldhoven te kopen, komen er in Huysackers verschillende starterswoningen.

37 starterswoningen

In Huysackers fase 2B komen 37 starterswoningen. Deze woningen worden in eerste instantie alleen verkocht aan particulieren en toegewezen bij start verkoop aan belangstellenden die er zelf gaan wonen. De woningen zijn dus niet bedoeld voor (particuliere) beleggers die deze gaan verhuren. Het gaat daarbij om de volgende woningen:

  • 23 starters rijwoningen
  • 6 starters hoekwoningen
  • 4 benedenwoningen
  • 4 bovenwoningen
Naar het woningaanbod

Antispeculatiebeding bovenwoningen

De verkoopprijs van de 4 bovenwoningen is € 230.000 v.o.n. Deze prijs komt voort uit afspraken met de gemeente Veldhoven. Echter is de marktwaarde van de bovenwoningen € 255.000. Om deze reden is er een antispeculatiebeding opgenomen in de koopovereenkomst van de woningen. Dit houdt in dat wanneer de koper binnen 5 jaar na oplevering de woning verkoopt, de koper een nabetaling verschuldigd is aan de verkoper. De nabetaling bedraagt het verschil tussen de verkoopprijs en de marktwaarde op dit moment, dat is € 25.000. 

Bij het niet nakomen van deze verplichting, moet de koper een boete betalen aan de verkoper van € 25.000. Daarbovenop komt € 150,00 voor elke dag dat deze overtreding voortduurt.

De verkoop start op 19 april

Heb jij interesse in een woning in Huysackers? De verkoop van Huysackers fase 2B start op maandag 19 april om 15.00 uur. Meld jezelf nu alvast aan als belangstellende en maak een Mijn Eigen Huis account aan. Zo ben je goed voorbereid en ontvang je op 19 april de nieuwsbrief dat de verkoop is gestart.