Opgeleverd

Stap voor stap naar een woning in Huysackers

14 april '19

Er komen behoorlijk wat zaken op je af als je een nieuwbouwwoning in Huysackers wilt kopen. Zoals bijvoorbeeld het regelen van je hypotheek, het transport bij de notaris of het uitzoeken van meerwerk. Maar ook de bouwperiode en de oplevering. Om je optimaal op de start verkoop voor te bereiden plaatsen we de komende periode verschillende instructiefilmpjes op deze pagina. De eerste 2 stappen worden in onderstaande video's alvast aan je uitgelegd.

Stap 1. Je hebt je keus gemaak?!

Wil jij die nieuwbouwwoning in Huysackers kopen? Stap 1 is dat je je dan aanmeldt voor het nieuwbouwproject Huysackers. Wanneer de woningen in verkoop gaan, word je direct op de hoogte gebracht. Oriënteer je dus goed en meld je tijdig aan. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er heel wat op je af, zeker als het je eerste huis is. In dit 1e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de voordelen van een nieuwbouwwoning en bij het proces van aanmelden.

Stap 2. Meld je aan

Als je een nieuwbouwwoning in Huysackers wilt kopen, is het zaak om je tijdig in te schrijven. Wil je je inschrijven voor een woning in Huysackers dan maak je allereerst een Mijn Eigen Huis-account aan. Hierin kun je alle bouwnummers bekijken en jouw interesse voor jouw favoriete nieuwbouwwoning kenbaar maken. In dit 2e deel van deze videoserie vertellen we je meer over de inschrijving voor een nieuwbouwwoning en over de werking van het Mijn Eigen Huis-account.

Stap 3. Hypotheek

Je wilt een nieuwbouwwoning in Huysackers kopen maar wilt wel weten wat je kunt betalen. Win dan hypotheekadvies in! Wist je dat je nieuwbouw in termijnen betaalt en dat je dubbele woonlasten kunt meefinancieren in je hypotheek? En weet je al wat ‘vrij op naam’ betekent? In dit 3e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de financiering van je nieuwbouwwoning door middel van een hypotheek.

Stap 4. Toewijzing

Je hebt je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; nu is het wachten op de toewijzing. Een spannende periode! Hoe verloopt de toewijzing van een woning? Hoe krijg je te horen dat de nieuwbouwwoning voor jou is? En wat zijn je kansen op een woning als je er in eerste instantie geen hebt toegewezen gekregen? In dit 4e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de stappen die horen bij de toewijzing van een woning.