Opgeleverd

Online kopen, beste spannend toch?

15 februari '19

Misschien heb je het al wel in de kranten gelezen. Online een woning kopen. BPD Ontwikkeling is de eerste ontwikkelaar in Nederland waar dat bij kan. Ook in Huysackers! Jij kunt dus straks aan je vrienden in het café vertellen, dat jij jouw woning gewoon hebt gekocht door op je tablet een handtekening te plaatsen!
Maar het is natuurlijk niet zomaar iets, een huis kopen. Een beetje spanning hoort daar zeker bij. Ook als je naar de makelaar zou gaan om te tekenen. Gezonde en leuke spanning! Zowel online als offline. Voorkeur om online je zaken te regelen? Wij leggen het je hier graag uit.

Stap voor stap

Bij de woningen in Huysackers kun je straks je koopcontracten voor je nieuwe woning digitaal ondertekenen! Nadat je een woning toegewezen hebt gekregen bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Online kopen is dan een keuze. Wees niet bang... Als je hiervoor kiest heb je niet direct gekocht, maar starten we het kooptraject op. Stap voor stap naar het digitaal tekenen.
Je wordt gevraagd om een aantal aanvullende gegevens door te geven die in het contact moeten worden opgenomen. Zoals je officiële personalia en gegevens over hypotheeksom, vanwege de ontbindende voorwaarden. Na enkele dagen ontvang je een email met het contract dat je thuis - of waar dan ook - digitaal kan ondertekenen via iDIN.
Goed om te weten: Ondanks dat iDIN (dit wordt ook gebruikt bij het ondertekenen van je belastingaangifte) op iDEAL lijkt, doe je dus géén betaling. Je identificeert jezelf alleen. Je geeft hiermee ook geen toegang tot je bankgegevens. Helemaal veilig dus!

Afspraak met de makelaar

Je kunt altijd nog kiezen voor een gesprek met de makelaar op het moment dat je een optie hebt toegewezen gekregen. Zijn jouw vragen door de makelaar beantwoord en wil je overgaan tot koop? Dan kun je er zelf voor kiezen om weer een afspraak met de makelaar te maken voor het tekenen van de koopovereenkomst óf je kiest er voor om deze digitaal te onderteken. In het gehele aankoopproces is de keuze aan jou: contact met de makelaar, geheel online kopen of contact met de makelaar en vervolgens digitaal tekenen!

Vragen via telefoon, chat of live?

Twijfel je nog en heb je vragen? Die kan je natuurlijk altijd stellen. Via de chat of telefoon zijn wij goed bereikbaar en beantwoorden jouw vraag graag.