Opgeleverd

Online een appartement kopen? Zo werkt dat!

4 november '20

De start verkoop van de appartementen in Huysackers komt steeds dichterbij maar wist je dat als de appartementen in verkoop gaan je jouw nieuwe woning volledig online kunt kopen? Hoe dat in zijn werk gaat leggen we graag aan je uit.

image alt

1. Heb je al een account van Mijn Eigen Huis?

Een account van Mijn Eigen Huis is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete woningen opslaat en met elkaar vergelijkt, (persoonlijke) berichten leest, documenten kan downloaden en je voorkeuren doorgeeft. Heb je nog geen account? Doe dat dan snel want je kunt alleen die ene favoriete woning kopen als je een account hebt aangemaakt.

2. Online je voorkeuren doorgeven

Als de verkoop start en je hebt je al aangemeld als belangstellende dan ontvang je een e-mail dat de verkoop is gestart. Je kan dan je voorkeuren doorgeven door jouw gewenste bouwnummers vanuit het woningoverzicht of de wensenlijst in het winkelmandje te plaatsen. Ze worden direct opgeslagen in jouw account. In jouw Mijn Eigen Huis account staan dan ook alle verkoopstukken zoals plattegronden, technische informatie over de woningen maar ook juridische documenten. Ook is dit de plek waar je je financiële check kan uploaden.

image alt

3. Wel of geen optie

Je hebt online jouw voorkeur(en) doorgegeven en wacht op de toewijzing. Die datum staat in jouw account van Mijn Eigen Huis. Op die dag ontvang je een e-mail met daarin de uitslag van de toewijzing en zie je of je een optie op de woning hebt gekregen of dat je helaas op de reservelijst staat. 

4. Online kopen of afspraak met de makelaar

Heb je een optie op de woning dan bevestig je deze in jouw account en vervolgens maak jij zelf de keuze of je eerst een afspraak met de makelaar wilt of dat je direct online gaat kopen. Schrik niet, je koopt hem niet écht direct maar je start het aankoopproces op. Dat wil zeggen dat je jouw persoonlijke gegevens invult en verstuurt zodat wij de contracten voor je op kunnen maken. Uiteindelijk teken je na een paar dagen digitaal de contracten en is de woning van jou! Niet alleen thuis maar ook bij de makelaar teken je de contracten digitaal.