Opgeleverd

Extra leenruimte bij een nul-op-de-meter woning

13 januari '21

Alle woningen in Huysackers worden nul-op-de-meter en dat betekent dat je extra kunt lenen. Een nul-op-de-meter woning is naast goed voor het milieu, ook goed voor je portemonnee! Zeker als je je maandlasten laag wilt houden maar dat wist je waarschijnlijk al. Óf misschien kun je juist die extra leencapaciteit wel goed gebruiken. Hoe dan ook, een duurzame woning is altijd een goede keus.

Lagere maandlasten

Als je een nul-op-de-meter woning koopt, dan betaal je (bijna) niets aan energiekosten. Dat komt omdat de woning meer energie opwekt dan dat er wordt verbruikt. Je houdt dus maandelijks meer geld over om te kunnen besteden aan je hypotheek. Om die reden kan je dus meer lenen bij de bank. Let op: het kan zijn dat geldverstrekkers aanvullende eisen hebben ten aanzien van de extra leencapaciteit. Vergeet niet om hiernaar te informeren.

Een fijn voordeel!

Bij een energiezuinige nieuwbouwwoning krijg je bij de meeste hypotheekverstrekkers flink wat extra leenruimte. Zo heeft de Rabobank bijvoorbeeld een GroenHypotheek voor een duurzame woning. Bij een 0-op-de-meter woning kun je een extra leencapaciteit krijgen van € 15.000 en dit bedrag kan zelf oplopen tot € 25.000. Afhankelijk van of er wel of geen EPG (Energie Prestatie Garantie) wordt afgegeven. Je kunt dus in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan bij de aanschaf van een niet duurzame woning. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.