Opgeleverd

De voordelen van nieuwbouw versus bestaande bouw

14 augustus '20

Na lang wikken en wegen, ben je eruit: je wilt een nieuwe woning kopen. Maar wordt het een bestaande woning of een nieuwbouwwoning? Bestaande bouw heeft zo zijn charme, maar het vergt ook veel onderhoud en is bovendien niet altijd naar je eigen smaak. Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft vele voordelen ten opzichte van het kopen van een bestaande woning. Wij lichten ze hieronder kort toe.

1. Alles zelf bepalen

Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is uiteraard dat je bijna alles zelf kan bepalen. Ga je voor een moderne of klassieke keuken, een vrijstaand bad of een grote inloopdouche? De keuze is aan jou! Door middel van meer- en minderwerk opties is de woning naar eigen smaak in te richten.

Alles zelf bepalen

2. Weinig onderhoud

Weinig onderhoud

In een nieuwbouwwoning is alles spiksplinternieuw. De kans dat je de eerste jaren grote onderhoudskosten moet maken is daardoor nihil en bovendien zit bijna overal garantie op.

3. Duurzaam en toekomstgericht

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning ben je verzekerd van HR++ beglazing, goede isolatie en andere energiezuinige maatregelen. De woning beschermt je dus goed tegen warmte of kou en hierdoor blijft je energierekening lekker laag.

Duurzaam en toekomstgericht

4. Veiliger wonen

Veiliger wonen

Nieuwbouwwoningen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm en met het modernste, inbraakwerende hang- en sluitwerk. De huizen voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Zo kun jij met een veilig gevoel genieten van je nieuwe woning.

5. Persoonlijker

Bij een bestaande woning komt het zelden voor dat de indeling en afwerking volledig overeenkomt met jouw smaak en wensen. Het kan soms even duren voordat de woning helemaal van jou voelt. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Wie een nieuwbouwhuis koopt, heeft alle vrijheid van de wereld en dit betekent dat je nieuwe huis er vanaf dag één exact uitziet hoe jij wilt.

Persoonlijker