Daarom kozen Ank en Gert voor Het Tolhuis

12 juli '21

Ank en Gert zijn toekomstige bewoners van Het Tolhuis in Huysackers. Na meer dan 47 jaar in Nuenen te wonen, is het tijd om uit te kijken naar iets anders. We vroegen Ank en Gert naar hun persoonlijke verhaal en waarom ze nu juist voor Het Tolhuis in Huysackers hebben gekozen.

Kopers Het Tolhuis

Even voorstellen

“Wij zijn Ank en Gert Kanters, pensionado’s en goede zeventigers. We kennen elkaar van de sportvereniging en zijn inmiddels al 53 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 zoons en 7 kleinkinderen."

Hoe we nu wonen

“Sinds 1974 wonen we in het mooie van Goghdorp Nuenen en sinds 1986 in onze huidige woning. Dit is een vrijstaand huis met circa 1350 m2 grond. Een fijne plek met veel ruimte waar we nog altijd met veel plezier wonen. In het tuinieren hebben we jaren lang onze ‘ziel en zaligheid’ gelegd. We genoten ervan om in de tuin bezig te zijn. Maar ook wij worden een jaartje ouder en het tuinieren en onderhoud aan het huis wordt steeds lastiger. En bovendien waarom zo’n groot huis voor twee personen?”

image alt

Tijd voor iets nieuws

“Het was tijd voor iets nieuws en in november 2020 zijn we voorzichtig om ons heen gaan kijken. Een appartement stond op onze eerste plaats vanwege het gelijkvloers wonen en het ontbreken van een tuin. We kwamen Het Tolhuis precies op het juiste moment tegen. De stijl waarin Het Tolhuis gebouwd wordt is prachtig. Een wat nostalgische stijl die verwijst naar een stijl van voor de tweede wereld oorlog.“

“Verder vinden we het ook heel leuk dat we vanaf ons appartement vrij uitzicht hebben over de groene omgeving. Waar we nu wonen hebben we vrij uitzicht op een deel van het dommelgebied en dat we dadelijk weer uitkijken op groen, is natuurlijk geweldig. De omgeving is nu al mooi, maar het wordt alleen maar mooier door de nog aan te leggen groenvoorzieningen.”

image alt

“Het is natuurlijk lastig inschatten hoe het precies wordt wanneer je een nieuwbouwwoning koopt. Dit wordt ons vierde huis dat we kopen vanaf een tekening en dat is niet zonder reden. Je kunt nog invloed uitoefenen op bepaalde onderdelen van de bouw, zo kun je aspecten toevoegen maar ook weglaten. Dat vinden wij een groot voordeel. Ook heb je de eerste jaren geen omkijken naar onderhoud, ook dat vinden wij heel prettig. Wat ook fijn is aan nieuwbouw, alles is goed geïsoleerd, er ligt vloerverwarming en je hoeft er niets meer aan te doen. Bovendien zijn de appartementen energieneutraal en dragen wij op deze manier ons steentje bij aan het klimaat.”.

Tot slot sprak ook de kleinschaligheid van Het Tolhuis Ank en Gert direct aan. “In totaal komen er 10 appartementen waardoor het voor ons overzichtelijk is. Hier woon je rustig maar toch is er voldoende leven in de wijk. Dit geeft een veilig en prettig gevoel.”

Ook wonen in Het Tolhuis?

Spreekt het verhaal van Ank en Gert je aan en zou je ook wel in Het Tolhuis willen wonen? Er zijn nog enkele appartementen vrij. Bekijk de beschikbare appartementen bij het woningaanbod en vraag direct een optie aan. Op werkdagen hoor je binnen 48 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen. 

Naar woningaanbod
Wat speelt er? Laatste nieuws
Wonen in Huysackers? Bekijk de appartementen