Interieurmogelijkheden Het Tolhuis

3 september '21

Een van de voordelen van een nieuwbouwwoning is dat je (bijna) alles nog naar eigen wens kan inrichten. Ook met de indeling van de appartementen van Het Tolhuis is veel mogelijk. Om je wat ideeën te geven heeft Interieurarchitect Hal2 vier verschillende plattegronden uitgewerkt. Hierbij hebben ze gekeken naar de herindeling van bouwnummer 7 en 8. We vroegen Maud van Hal2 hoe zij tot deze plattegronden is gekomen.

Maud van Hal2

Maud van Hal2

'Allereerst ben ik begonnen met de plattegronden van bouwnummer 7 en 8* individueel van elkaar te benaderen. Het zijn twee totaal verschillende woningen die daarom ook beide om een ander ontwerp vragen. Ik heb hierbij zowel gekeken naar de meest optimale mogelijkheden per ruimte als naar de gemiddelde wensen van klanten die wij bij Hal2 voorbij zien komen, zoals een keukeneiland en een fijne plek om lang te tafelen.'

'Vervolgens heb ik verschillende fictieve personages in mijn achterhoofd gehouden en op basis van deze personages bepaalde stijlen overgebracht in de plattegronden. Met als doel natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen zich bij zowel de sfeer als indeling 'thuis' kunnen voelen. Natuurlijk is dat niet voor iedereen gelijk. Vandaar ook de zoektocht naar de diversiteit in de indeling. De verschillende indelingen geven je een beter beeld van de vele mogelijkheden.'

*Bouwnummer 7: bouwnummer 2, 3 en 6 hebben dezelfde indeling. Bouwnummer 8: bouwnummer 1, 4 en 5 hebben dezelfde indeling.

image alt

Appartement 7 - indeling 1

Bij appartement 7 indeling 1 kom je vanuit de entree bij de keuken binnen in de grote leefruimte. Deze is mogelijk af te scheiden met een stalen wand met glas. Hierdoor voel je altijd verbinding met de woonkamer, maar kunnen de ruimtes ook afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. De badkamer is ruim opgezet waardoor er een riant wastafelmeubel met voldoende opbergruimte geplaatst kan worden. Achter de hoge kast hebben we de douche verwerkt waardoor je niet direct in het zicht staat als er iemand binnen komt. Beide slaapkamers zijn zo ingericht dat er altijd ruimte is voor een tweepersoonsbed, garderobe en eventueel een bureau.

Plattegrond appartement 7 - indeling 1
image alt

Appartement 7 - indeling 2

Bij appartement 7 indeling 2 is de entree voorzien van twee grote openslaande deuren met glas. Deze geven een mooie verbinding tussen de entree en de leefruimte én het geeft de woning direct een ruimtelijk gevoel bij binnenkomst. De keuken is voorzien van een lang aanrecht met een grote kastenwand met alle apparatuur. De ruimte leent zich voor een 8-10 persoons tafel, maar ook een ronde/ovale tafel past goed bij de indeling. De woonkamer is speels ingedeeld door middel van een modulair zit systeem. Je creëert hier 2 hoeken mee, waar natuurlijk ook andere functies aan vast kunnen hangen, zoals een tv- en leeshoek. Vanuit de grote leefruimte ga je door een schuifdeur naar de slaapvertrekken. Hier is ook een ruime badkamer voorzien met inloopdouche, ligbad, grote wastafel, toilet en kastenwand.

Plattegrond appartement 7 - indeling 2
image alt

Appartement 8 - indeling 1

Bij appartement 8 indeling 1 bestaat de entree uit een lange gang waardoor alle ruimtes met elkaar verbonden zijn. De garderobe valt hier deels in een van de slaapkamers, dit om de doorloop zo optimaal mogelijk te houden. De badkamer is bij deze indeling ruim opgezet zodat je de mogelijkheid hebt voor een ligbad. In de grote leefruimte zijn de functies verdeeld over de ruimte, er zijn meerdere zithoekjes gecreëerd die apart van elkaar zijn gesitueerd. De keuken bestaat uit een groot kookeiland met ontbijtbar. De kastenwand is voorzien van apparatuur, maar ook is er een nis met werkblad.

Plattegrond appartement 8 - indeling 1
image alt

Appartement 8 - indeling 2

Bij appartement 8 indeling 2 ligt de focus op de lange entree die verbonden wordt met de grote leefruimte door een stalen taatsdeur met glas. Dit geeft een extra dynamiek en zorgt ervoor dat de entree een prettige ruimte wordt. Als je de grote leefruimte binnenstapt, kom je uit bij de woon- en eetkamer die door een roomdivider, voorzien van haard en tv, wordt onderscheiden van de keuken. Het doorbreekt de grote ruimte in functie, maar maakt ook de diverse zones knusser waardoor je een wat meer beschut gevoel krijgt. De eetkamer is meer gericht op het lang tafelen, vandaar dat deze ook afgezonderd van de keuken staat. Aan het kookeiland is een ontbijtbar waar het dagelijks gebruik meer bij hoort.

Plattegrond appartement 8 - indeling 2

Binnenkort 3D beelden

Binnenkort volgen er ook nog moodboards en 3D beelden, zodat je een goed beeld krijgt wat de mogelijkheden in de appartementen van Het Tolhuis zijn.

Meer weten? Ga naar het nieuwsoverzicht
Wonen in Het Tolhuis? Bekijk de appartementen