Jouw moderne keuken

Houd je van greeploze keukenkasten gecombineerd met een strak aanrechtblad? Dan is een moderne keuken echt iets voor jou. Je kunt deze zo samenstellen dat de keuken helemaal naar jouw wens is. Ga bijvoorbeeld voor een strakke basis met mooie accessoires of hou het helemaal ‘clean’. Er zijn geen regels, het is jouw keuken! Laat je hier inspireren…

image alt

De basis

Dit is je startpunt in de zoektocht naar jouw keuken. Wat zijn de mogelijkheden in jouw nieuwbouwhuis? Gaat de keuken aan de voorkant van je huis komen of misschien wel aan de achterkant met openslaande deuren naar de tuin? Maak hiervoor zeker een afspraak met je keukenleverancier. Hij kan je 3D visualisaties laten zien, op maat gemaakt op de afmetingen van jouw huis. Misschien kom je zo op originele ideeën voor een kookeiland of bijvoorbeeld een eetbar in L-opstelling waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Origineel gebruik van materialen
In de moderne keuken staan simpele maar hoogkwalitatieve materialen centraal. Denk aan aanrechtbladen van marmer, beton of duurzaam hardhout met losse kookpitten erin verwerkt (de pitt cooking trend). Dat combineert helemaal mooi met een stuk (bak)stenen muur waardoor je een industriële uitstraling krijgt. En dat kan gewoon gerealiseerd worden in je nieuwbouwwoning!

image alt

Hoogglans wit of kleur?

Bij moderne keukens denk je al snel aan hoogglans wit. Maar trends laten zien dat ook een matte keuken heel strak kan zijn. En kleur. Natuurtinten zie je steeds vaker toegepast op moderne keukens of zachte kleuren als pastelblauw op (een gedeelte van) de kastjes. De moderne keuken kan ook met zwevende kasten en brede lades ontworpen worden. Een zwevende keuken geeft een soort loft achtige uitstraling aan je woning en creëert optisch extra ruimte.

Accessoires
Als je de basis helemaal naar wens hebt, kun je naar hartenlust los gaan met accessoires. Natuurlijk kenmerkt een moderne keuken zich door minimalisme. Een leeg aanrechtblad en apparatuur mooi ingebouwd. Maar denk hier vooral buiten de kaders! Ga bijvoorbeeld voor groen in de keuken. Mooie hangplanten of een kruidentuin verwerkt in het aanrechtblad zijn net even die eye catchers die je keuken afmaken.

  Klassieke keuken
  Statement keuken