Jouw klassieke keuken

Stevige kasten voorzien van detaillijsten en mooie handgrepen met een werkje erin. Voorzien van een prachtig fornuis en een ingebouwde porseleinen spoelbak. Dat zijn typische kenmerken die de klassieke keuken haar tijdloze uitstraling geeft. Je denkt bij dit soort keukens misschien aan een boerderij of een jaren 30 woning, maar wist je dat deze stijl juist prachtig combineert met een nieuwbouwhuis?

image alt

Klassieke nieuwbouw

De laatste jaren zie je steeds meer invloed van de jaren 30 architectuur in huidige nieuwbouw. De looks van een jaren 30 huis maar het comfort van moderne nieuwbouw, ideaal. Jouw klassieke keuken past dan ook perfect bij deze nieuwbouwstijl. Maar ook als je huis van buiten een moderne architectuur heeft is het juist een leuke touch om de inrichting dan weer klassiek te houden. Om te beginnen met jouw keuken dus!

Moderne snufjes
Denk maar niet dat je klassieke keuken ouderwets is in het gebruik. De keukens hebben misschien dan wel een klassieke look maar kun je tegenwoordig steevast laten inbouwen met een Quooker, hight tech inbouwapparatuur zoals een stoomoven en luxe espressomachines. Ook de keukenkasten kun je met brede lades laten plaatsen en handige apothekerskasten. 

image alt

Trends materiaalgebruik

Sterke materialen als hardhout voor kasten en graniet voor aanrechtbladen kenmerken de klassieke keuken. Maar ook hierin zijn trends te bespeuren. Wat denk je van een white wash look voor je keukenkasten of een combinatie van gelakte onderkasten en white whash boven? Geeft een uniek effect! Ook zijn klassieke handvatten sfeermakers in de klassieke keuken. Vaak worden stalen of porseleinen knoppen of gietijzeren grepen gebruikt. Vooral die laatste ogen robuust en stevig.

Leef je uit
Kortom, de voorpret van je nieuwbouwhuis begint met het oriënteren op hoe je jouw klassieke keuken in wilt gaan richten. Welk materiaal past bij jou, welke trends zijn mooi in jouw woning? Je kunt je helemaal uitleven!

  Moderne keuken
  Statement keuken