Huren in Huysackers
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de huurwoningen

Wie is de verhuurmakelaar

MVGM is de verhuurmakelaar voor dit project. Zodra de woningen zijn toegewezen neemt MVGM binnen 2 weken contact op met de optanten. MVGM vraagt optanten documenten aan te leveren waarmee getoetst wordt of ze een geschikte kandidaat zijn.

Kan ik een woning bezichtigen?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar de huurwoningen in Huysackers. Op dit moment zijn de woningen nog niet opgeleverd waardoor het niet mogelijk is om te bezichtigen. Met de impressies op de website geven we je alvast een indruk van de woningen.

Is er een berging bij de woningen

Ja, alle woningen hebben een vrijstaande houten berging in de achtertuin. De afmetingen vind je per woning bij kenmerken op de pagina 'Woningen'.

Hoe zijn de vloeren, wanden en plafonds afgewerkt?

De vloeren worden opgeleverd zonder afwerking. De wanden worden behangklaar opgeleverd. Dit betekent dat je voor het behangen of stucen van de wanden deze met voorstrijk moet voorbehandelen. Je mag de binnenkant van de de woning?naar jouw eigen smaak inrichten. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren. De plafonds zijn voorzien van wit spuitwerk.

Kan ik zelf een keuken en/of badkamer uitkiezen?

Het is niet mogelijk om zelf een keuken of badkamer uit te kiezen. Er is een volledig uitgeruste keuken en een comfortabele badkamer. Er is gekozen voor een neutrale en moderne afwerking, zoals de tegels, sanitair en inbouwapparatuur.

Je hebt straks een complete keuken in de kleur hoogglans wit met een zwart composiet aanrechtblad. De keuken is voorzien van een combimagnetron, koel-vriescombinatie, gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser.

De badkamer heeft een wastafel met spiegel, toilet en handdoekradiator. De douche heeft een glazen douchedeur. De vloer is voorzien van antracietkleurige vloertegels en de wanden zijn tot aan het plafond met glanzende witte wandtegels betegeld.

Kan ik de indeling van de woning (zelf) wijzigen?

Het is niet toegestaan om de indeling van de woning te wijzigen.

Wanneer zijn de woningen gereed en zou ik kunnen verhuizen?

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de woningen. Naar verwachting worden ze in november 2020 opgeleverd. De definitieve opleverdatum wordt 4 weken van tevoren aan jou bekend gemaakt.

Is er een parkeerplaats bij de woning

De woningen hebben geen privé parkeerplaats. Achter en voor de woningen zijn voldoende openbare parkeerplaatsen.

Zijn huisdieren toegestaan?

Het is toegestaan om een huisdier te hebben in je woning. Uiteraard mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt.

Vragen over inkomen en huurvoorwaarden

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Hoe hoog is de huurverhoging?

De maandelijkse huurprijs wordt ieder jaar per 1 juli, voor het eerst per 1 juli 2021 verhoogd. Conform de huurovereenkomst heeft de verhuurder de ruimte om de huurprijs te verhogen met maximaal de Consumentenprijsindex (CPI) + 3 procent. Het daadwerkelijke verhogingspercentage is afhankelijk van de op dat moment geldende marktomstandigheden.

Welke huurprijs past bij mijn inkomen?

a. 1 of 2 inkomens
Om in aanmerking te komen voor dit nieuwbouwproject dient het bruto maandinkomen minimaal vier maal de maandhuur te zijn. Voor een woning van € 900,00 per maand, dien je dus minimaal € 3600 bruto te verdienen. Een tweede inkomen wordt hierbij volledig meegerekend.

b. Gepensioneerde
Indien je gepensioneerd bent, kun je dit aantonen door middel van jaaropgaves. De inkomensnorm voor gepensioneerden ligt lager dan die van aspirant-huurders met een inkomen uit arbeid. Als gepensioneerde dien je minimaal drie maal de maandhuur als inkomen per maand te ontvangen.

c. Zelfstandig ondernemer
Voor zelfstandigen gelden andere inkomensberekeningen en/of aanvullende voorwaarden. Deze worden per individueel geval bekeken. Zelfstandig ondernemers dienen ons te kunnen voorzien van een recente winst- of verliesrekening van minimaal twee volledige boekjaren plus een uittreksel uit de Kamer van Koophandel.

d. Eigen vermogen
Wanneer je beschikt over eigen vermogen op een Nederlandse bankrekening, dan kun je 10 procent van het eigen vermogen bij je bruto jaarinkomen optellen. Je dient het eigen vermogen bij ons aan te tonen door middel van bijvoorbeeld kopie bankafschrift.

Valsheid in geschrifte
Wanneer je als vervalste documenten aanlevert om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is MVGM Wonen genoodzaakt om aangifte te doen bij de politie wegens Valsheid in geschrifte (art. 225 van het Strafrecht). Je komt dan vanzelfsprekend niet meer in aanmerking voor huurwoning via MVGM Wonen.

Aanvullende voorwaarden
Je mag geen betalingsachterstand hebben bij je huidige verhuurder of hypotheekverstrekker. Inkomsten moet worden aangetoond door bijvoorbeeld recente salarisstroken, werkgeversverklaring of accountantsverklaring, dan wel de inkomstenbelasting van de belastingdienst.

Wij bekijken altijd je individuele situatie en is het mogelijk dat er naast de inkomenseis aanvullende voorwaarden worden gesteld. Je kunt hiervoor rekening houden met bijvoorbeeld een waarborgsom of bankgarantie. De hoogte van de waarborgsom wordt per individueel geval vastgesteld. Een waarborgsom bedraagt minimaal 3x de kale maandhuur incl. servicekosten.

Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een huurwoning. De verhuurmakelaar/beheerder behoudt zich het recht voor om een aspirant huurder zonder opgaaf van reden af te wijzen op basis van de aangeleverde gegevens.

Wanneer is een waarborgsom van toepassing?

Wij bekijken altijd je individuele situatie en is het mogelijk dat er naast de inkomenseis aanvullende voorwaarden worden gesteld. Een waarborgsom is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien:

 • Je werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, al dan niet zonder personeel.
 • Je in je proeftijd zit van een arbeidsovereenkomst.
 • Je een arbeidsovereenkomst hebt voor bepaalde tijd.
 • Je wel voldoet aan de inkomenseisen, maar dit door toevoeging van eigen vermogen.
 • Je je inkomen (deels) verkrijgt uit (eigen) vermogen.
 • Je afkomstig bent uit het buitenland en het voor ons niet mogelijk is een credit-check uit te voeren.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de woning te huren als woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Kan ik als uitzendkracht een appartement huren?

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat u ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Kan ik als student een woning huren?

Het is belangrijk dat je als huurder kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van jouw medehuurder wordt voor 100% meegeteld. Je medehuurder mag alleen jouw partner zijn, het is dus niet mogelijk om samen met een studiegenoot of vriend te huren. Als je binnen deze regels aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen, zonder garantstellingen van ouders of anderen, kun je in aanmerking komen voor een woning.

Wat is het minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst maandelijks te beëindigen per de eerste van de volgende maand, met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Vragen over het inschrijven voor een huurwoning

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

Vanaf het moment dat het huuraanbod op de website worden getoond is het mogelijk om je belangstelling te tonen. Dit doe je door je NAW gegevens bij een van de bouwnummers op de website achter te laten. Dit moment geldt als inschrijfduur bij de toewijzing. Zodra de verhuur start ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar het inschrijfformulier. In dit formulier kun je 5 bouwnummers aangeven die jouw voorkeur hebben. Dit mogen andere bouwnummers zijn dan waar je eerder je belangstelling bij hebt doorgegeven.

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Bij de toewijzing hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

 1. Middeninkomen - heb jij een middeninkomen tussen één en twee keer modaal? Dan krijg je voorrang en kom je bovenaan de lijst. Als je niet voldoet aan de minimale inkomenseisen kunnen we je niet meenemen in de toewijzing.
 2. Inschrijfduur - hoe langer je al bent aangemeld als belangstellende voor een huurwoning in dit nieuwbouwproject, hoe meer kans je hebt om een huurwoning toegewezen te krijgen.
 3. Voorkeuren voor bouwnummer - we proberen om je je hoogste voorkeur toe te wijzen, mits het bouwnummer nog beschikbaar is.

Ik heb een huurwoning toegewezen gekregen. Wat nu?

Dan neemt verhuurmakelaar MVGM binnen 2 weken na sluitingsdatum contact met je op. Deze vraagt je documenten aan te leveren waarmee getoetst wordt of je een geschikte kandidaat bent. Bij een positieve uitkomst van de check krijg je de mogelijkheid aangeboden om de woning waarin je interesse hebt te huren. Je hebt dan een week de tijd om te beslissen of je de woning accepteert. Tijdens deze periode kun je bij de verhuurmakelaar terecht voor al je vragen over de woningen.

Welke documenten moet ik aanleveren zodra je een optie heb?

Verhuurmakelaar MVGM vraagt optanten de volgende documenten digitaal aan te leveren: Standaard documenten:

 • Een duidelijk leesbare kleurenkopie van een geldige identiteitskaart of paspoort (voor- & achterzijde) conform richtlijnen van de Rijksoverheid.
 • Kopie bankpas, voor de automatische incasso machtiging
 • Verhuurders- of hypotheekhoudersverklaring*
 • Indien je woning in de verkoop staat:
 • Laatste jaaropgave van je hypotheekverstrekker
 • De pagina’s van de koopovereenkomst waarop de verkoopprijs en leverdatum staan (verkoop eigen woning);
 • Voorlopige koopakte (indien van toepassing);
 • Hypotheekhoudersverklaring (verkrijgbaar bij de hypotheekverstrekker).
 • Echtscheidingsconvenant (indien je gescheiden bent, i.v.m. extra inkomsten of uitgaven)

Je bent in loondienst:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 2 maanden)
 • Een overzicht ‘arbeidsverleden en loongegevens’ op te vragen via MijnUWV

 

Je bent zelfstandig ondernemer:

 • Bewijs inschrijving Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
 • Accountantsrapporten van de afgelopen twee jaar (getekend door je accountant of boekhouder)
 • Kopie laatste aangifte inkomsten-/vennootschapsbelasting

Je bent uitkerings-/pensioengerechtigde:

 • Kopie laatste jaaropgaven (AOW/pensioen)
 • Kopie bankafschrift laatste 2 stortingen
 • Kopie bankpas van hetzelfde rekeningnummer als bankafschrift.

Met het oog op de Wet Bescherming Persoonsgegevens willen we je verzoeken je BSN-nummer door te halen op je persoonlijke documenten.

* In een (schriftelijke) verhuurders- of hypotheekhoudersverklaring geeft jouw vorige verhuurder of hypotheekverstrekker aan of je betalingsachterstand hebt gehad en of er andere zaken zijn die niet gewenst waren. Denk hierbij aan onderverhuur, geluidsoverlast of oneigenlijk gebruik van de woning.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Wij gebruiken cookies

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.